Kostak je držal obljubo

Foto: Žurnal24 V teh dneh na brestaniškem bazenu delavci delajo zadnje popravke. (Foto: Nada Če
Bazen. Malo pred odprtjem. Za sto odstotkov bolj bo izkoriščen kot prej.
Oglej si celoten članek

Brestanica. Prenovljeni plavalni bazen bodo odprli 23. junija. Kljub zapletom med gradnjo, ko se je izkazalo, da bazenske školjke ne bo mogoče obnoviti, ampak jo bo treba zamenjati z novo, ni bilo bistvenih zamud in tudi sama gradnja se ni podražila, zatrjujejo na Kostaku.

Ni olimpijski
Je pa tekmovalni.
Bazen ni olimpijski, saj ima stopnice in globino vode prilagojeno plavalcem in neplavalcem, ga bo pa mogoče uporabljati za tekmovanja,” razlaga Miljenko Muha. Bazen bo obiskovalcem na voljo 120 dni v letu po 10 ur na dan, kar pomeni za sto odstotkov večjo izkoriščenost kot prej.

Gradnja je končana, v teku je postopek za tehnični prevzem. Računamo, da bomo do odprtja pridobili tudi gradbeno dovoljenje,” je zadovoljen član Kostakove uprave Miljenko Muha. Obnova bazena vključno s plinsko kurilnico za dogrevanje bazenske vode je stala dobra dva milijona evrov, pove. Jadranka Gabrič z Občine Krško dodaja, da bo z dogrevanjem vode kopalna sezona na brestaniškem bazenu podaljšana vse do oktobra.

Upravljalec verjetno Regio
Sodeč po oglasih za festival Šrot, ki jih te dni opažamo v medijih, bo brestaniški bazen še naprej upravljal Zavod Regio, saj je prav ta organizator vsakoletne tradicionalne prireditve, ki naj bi se zgodila 24. junija, na njej pa naj bi nastopala skupina Šank rock.

Občina je Zavod Regio sicer izbrala na razpisu kot najugodnejšega izvajalca, a zoper to odločitev se je eden izmed ponudnikov pritožil. “Kdo bo upravljalec bazena, ne morem komentirati, dokler ne bo izdana končna odločba,” pojasnjuje Gabričeva in dodaja, da naj bi se to zgodilo v naslednjih nekaj dneh.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.