Kot bi padel avion na avtocesto

Foto: Tina Jojić
Foto: Tina Jojić
"Izgledalo je, kot bi padel avion na avtocesto,“ je nesrečo na primorski avtocesti komentiral župan Postojne.
Oglej si celoten članek

Kot smo poročali, je bila cesta dobro očiščena, promet je potekal normalno. "Tam je nastala snežna zavesa, slučajno se je tam znašel tudi  policist, ki je pomagal reševati situacijo,“ so pojasnili na novinarski konferenci. 

Zaradi snežne zavese se je izjemno poslabšala vidljivost, videlo ni se praktično nič in vozniki so začeli zavirati in vsak po svoje odreagirali, ko so zapeljali vanjo. To je povzročilo trk, za zdaj ugotavljajo na policiji. Tovornjaki nesreče niso povzročili, eden od njih je celo preprečil še "večji masaker", tako da se je nemudoma umaknil skrajno levo. 

Kako so si sledila trčenja, policija zaradi velikega števila vpletenih vozil na kraju nesreče ni mogla ugotoviti, zato se bodo morali za razjasnitev okoliščin pogovoriti z vsemi vpletenimi, kar pa lahko traja več tednov. 

Snegobrani nesreče ne bi preprečili, saj se je sneg vrtinčil, so dejali na novinarski konferenci.  

Reševanje je po zagotovilih vseh vpletenih potekalo maksimalno dobro, da kljub velikemu številu udeleženih in ranjenih ni bilo panike, je za zurnal24.si povedal eden izmed gasilcev, ki je sodeloval pri reševanju.

V izolsko bolnišnico je bilo prepeljanih deset ponesrečenih, od tega dva huje, deset v Šempeter, od tega dva huje poškodovana, v UKC Ljubljana pa so prepeljali 18 ranjenih, od tega pet huje. 

Včerajšnja nesreča je po številu udeležencev največja od osamosvojitve Slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:25 29. December 2014.

    Končno so tudi naši pristojni priznali, da je včasih nesreča preprosto nesreča. Vse je enkrat prvič.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.