Kot v filmski akciji bežali vsepovprek

Foto: Žurnal24 Policisti so s filmsko akcijo prijeli dva od treh tatov, ki so iz podjetja Iskra
Lov na tri tatove kovin v Iskri Mehanizmih v Lipnici se je končal s prijetjem dveh storilcev, tretjega še iščejo.
Oglej si celoten članek

Včeraj zgodaj zjutraj so varnostniki policiste obvestili o tatvini iz prostorov podjetja Iskra Mehanizmi v Lipnici pri Kropi, kjer so trije osumljenci preplezali žično ograjo, da bi kradli barvne kovine.

Prva policista sta jih opazila, ko so preskočili varovalno ograjo podjetja in bežali proti Brezovici. Beg sta jim poskušala preprečiti; eden jim je sledil peš, drugi pa jih je z vozilom nameraval prestreči v naselju. Prvi jih je večkrat pozval, naj se ustavijo, česar niso upoštevali, temveč so se med zasledovanjem vsi trije obrnili in se napotili proti njemu.

Ker njegovih večkratnih ukazov niso upoštevali, je izvlekel službeno pištolo, jih pozval k upoštevanju ukazov in opozoril na uporabo strelnega orožja. Tudi tokrat se niso primerno odzvali, zato je policist opozorilno ustrelil v zrak.

Vsak v svojo smer
Osumljenci so se po strelu obrnili in znova začeli bežati vsak v svojo smer. Z nadaljnjim sledenjem, v katerega je bil vključen tudi vodnik policijskega psa, so dva osumljenca prijeli, enemu pa je uspelo pobegniti.

Komisija nad strel
Petindvajset- in 26-letnega osumljenca, oba iz Medvod, so policisti pridržali, zbiranje obvestil o tretjem pa nadaljujejo. Zaradi utemeljenega suma poskusa storitve kaznivega dejanja bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Po dozdajšnjih ugotovitvah nepravilnosti pri uporabi opozorilnega strela ni bilo, okoliščine pa bo preverila komisija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.