KPK potrdila: v zadevi Pivec gre za resen sum kršitev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je predstavila dosedanje ugotovitve predhodnega preizkusa v zadevi, povezani s predsednico DeSUS in kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec.
Oglej si celoten članek

KPK je v predhodnem preizkusu potrdila resen sum kršitev določb zakona o integriteti in preprečevanju korupcije v zadevi Pivec in uvedla preiskavo. Preiskavo so razširili na več oseb in več različnih dogodkov. Več za zdaj na KPK niso mogli razkriti. Podrobneje naj bi spregovorili po tem, ko bodo dobili potrdila, da so bile osebe, zoper katere je bila uvedena preiskava, o tem obveščene.

Predsednik KPK Robert Šumi je povedal, da so prejeli še več prijav sumov kršitev, ki jih preverjajo. O tem, koliko časa bo postopek trajal, ni želel govoriti. 

Ministrica očitke zanikala

Foto: Saša Despot nova vlada RS Aleksandra Pivec Predsednica DeSUS in kmetijska ministrica Aleksandra Pivec se je z očitki javnosti soočila zaradi svojih junijskih gostovanj in plačila nočitev na Krasu in v Izoli, kjer je prepletala službene obveznosti z zasebnim življenjem.

Ministrica je očitke zanikala. Zagotovila je, da nikoli ni in ne bo izkoriščala položaja ministrice za koristi sebe ali svojih bližnjih. Poudarila je, da nikoli od nikogar ne bo sprejela ničesar, "zaradi česar bi samo slabo spala, kaj šele izkoriščala svoj položaj".

Vendar pa njeno ravnanje očitno ni zmotilo le opozicije, del katere je zahteval tudi odstop Pivčeve s položaja kmetijske ministrice, pač pa tudi del njene stranke, na čelu s poslansko skupino. Svet stranke je Pivčevi v torek zato izglasoval nezaupnico, a za zdaj ostaja predsednica DeSUS, saj želijo razčistiti nejasnosti glede glasovanja o njeni razrešitvi.

Na KPK so konec julija pojasnili, da bo komisija preverjala sume vseh morebitnih kršitev določb zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Glede obiska v Izoli so tedaj navedli, da glede na objave v medijih v tem trenutku ni mogoče govoriti o kršitvah v zvezi z določbami omenjenega zakona, kar se tiče nasprotja interesov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • ode
    18:05 28. Avgust 2020.

    "Pa nije ona došla da radi nego da zaradi"

  • 13:48 28. Avgust 2020.

    To se ve brez KPK birokratov !😎

  • 13:33 28. Avgust 2020.

    Za takšno ugotovitev niso potrebovali sklicevat KPK ,vprašali bi čistilko .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.