"Kradel sem bogatim, ker me jezijo razlike"

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
44-letni Hrvat Ivan Benko na sodišču prostodušno priznal, da je vlamljal v hiše znanih in bogatih, vendar je prepričan, da je imel dober razlog za to.
Oglej si celoten članek

"Da, vlamljal sem v njihove hiše. Vendar pa sem to storil, ker sem bil ogorčen zaradi razrednih razlik, ki vladajo na Hrvaškem," je na zagrebškem sodišču dejal Benko, poroča portal vecernji.hr.

Policija ga sumi, da je vlomil v 30 hiš in jih oropal, med njegovimi tarčami pa je bil celo nekdanji premier Ivo Sanader. Vlamljal je tudi, ko so bili lastniki doma, večinoma ponči, nekajkrat so ga lastniki tudi zalotili – z nekaj se je zapletel v pretep, a vsakič uspešno pobegnil.

Policija je potrebovala devet mesecev, da ga je ulovila – prijeli so ga avgusta na železniški postaji.  Med ropi je bil zamaskiran, pogosto je mahal nadzornim kameram in puščal sporočila. Na rope se je vedno dobro pripravil, bil je tudi v dobri fizični kondiciji, saj ga tudi še tako visoka ograja ni ustavila.

Ni razdelil, denar porabil za zabavo

Najpogosteje je vlamljal v središču Zagreba. Vdrl je skozi okna ali vrata, najpogosteje je kradel denar, torbice, nakit in avtomobilske ključe. Nakradel je slabih 12.000 evrov, a našli so le malenkost od tega zneska. Denar naj bi porabil za ženske in zabavo.

Po enomesečnem preiskovalnem zaporu so ga zadaj zaprli v Remetinec, kjer čaka na psihiatrično oceno. Benko je bil v času vojne na Hrvaškem pripadnik elitne in najbolje opremljene enote, zdaj pa je živel v hudem pomanjkanju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:25 8. September 2013.

    Pri nas tudi rabimo nekaj takih ki bi pobrali pokradeno tajkunom in njim podobnim lopovom, nekaj naslovov dobijo lahko tudi …

  • 22:58 7. September 2013.

    rop je takrat ko pride do kontakta z osebo, to je vlom, je vlamljal ne ropal

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.