Krajčiča bo nadomestil 27-letni Prebil

Krajčič: odstopam na zahtevo LMŠ, ki se mi ne zdi poštena.
Oglej si celoten članek

Državni zbor bo danes zapustil poslanec LMŠ Darijo Krajčič, ki je v svojem kratkem mandatu zaslovel zaradi kraje sendviča, kar je sicer imenoval družbeni eksperiment. Krajčič je svoje dejanje sam razkril na seji odbora državnega parlamenta in napovedal odstop.

Posnetek Tako je poslanec LMŠ priznal krajo sendviča

Pretekli teden je nato podvomil v svojo odločil, menil je, da je odstop, glede na to, da namen kraje ni bil, da se okoristi, nepotreben. 

Darij Krajčič Poslanec LMŠ, ki je ukradel sendvič, razmišlja o umiku odstopne izjave

"Odstopil sem na zahtevo LMŠ"

Krajčič je nato sinoči sporočil, da odstopne izjave ne bo umaknil, državni zbor pa se je z njegovim odstopil seznanil na današnji seji, ob tem pa je pojasnil, da je odstopil na zahtevo stranke LMŠ in da se mu ta zahteva ni zdela povsem poštena. “Ocenjujem, da je bilo pričakovanje stranke prestrogo, preveč drakonsko. Zaradi družbenega eksperimenta, čeprav neprimernega, se ne odstopa. Odstopa tudi ne more od poslanca nihče zahtevati. Poslanec je pri tem povsem samostojen.” 

"Ne znam si predstavljati, da bi delal kot nepovezani poslanec"

Kot je znano, je predsednik LMŠ, premier Šarec, ob Krajčičevih pomislekih, da odstopno izjavo umakne, poudaril, da poslanec v tem primeru ne bo mogel ostati v stranki LMŠ. “Ne znam predstavljati, da bi v državnem zboru deloval kot nepovezan poslanec, saj v državni zbor nisem prišel samostojno, ampak na listi LMŠ. Iz istega razloga si ne znam predstavljati, da bi prestopil v kakšno drugo poslansko skupino. To bi bilo preprosto proti mojim vrednotam,” je dejal Krajčič in poudaril, da je dobil tudi več pozivov, naj vztraja v DZ. "Opravičujem se svojim volivcem in podpornikom, zlasti v meni dragi Zgornji Savinjski dolini, da mandata zaradi napake, ki sem jo storil in zelo strogih pričakovanj stranke nisem mogel dokončati. V tej zgodbi o sendviču je pač nekdo moral popustiti.”

Krajčiča bo v v državnem zboru ga bo namreč nadomestil 27-letni Nik Prebil, ki trenutno dela kot tioskovni predstravnik na ministrstvu za zdravje. Prebil je nagrajeni študent Zdravstvene fakultete je bil pred volitvami poslanec v Študentskem zboru. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:58 4. Marec 2019.

    No bodimo odkriti in priznajmo. Če bi bile VSE prejšnje vlade vsaj približno tako kritične do vseh barabij svojih tatov …

  • 15:44 4. Marec 2019.

    Njegov priimek je res nekako povezan s krajo: krajčica.

  • 15:31 4. Marec 2019.

    A ga bo kdo pogrešal?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.