Kranj le vmesna postaja

Foto: Žurnal24 Kranj ima ob privlačnih kulisah in kanjonu sredi mesta dobre temelje za živahen
Turizem. Gorenjska prestolnica vse bolj privlačna. Rezerv še veliko.
Oglej si celoten članek

Obisk. Zavod za turizem poleti pričakuje povečanje števila turistov v Kranju. Direktorica Natalija Polenec se opira tako na lanske ugodne kazalnike kot na letošnji obisk. “Definitivno je boljši,” pravi.

Obisk narašča
Kranj
. Natalija Polenec se v oceni obiska opira na dva vira, Kranjsko hišo in statistični urad. Kranjska hiša ima letos povprečno skoraj tisoč turistov, lani nekaj več kot 600. Po statističnem uradu pa je Kranj v prvih treh mesecih obiskalo 7.825 turistov, lani v istem času pa 7.118.

Polenčeva računa, da bodo ljudi v Kranj ob prepoznavnih mestnih kulisah spet pritegnile prireditve, kot sta Kranfest in Jazz kamp. Veliko si obeta tudi od novega prizorišča Lunin vrt, ki bo po njenih besedah skrbel za stalnost koncertnega dogajanja. Razkriva tudi, da Zavod za turizem Kranj letos načrtno cilja tudi na goste v sosednjih turističnih središčih, sicer pa meni, da bi morali temeljito spremeniti vlogo gorenjske prestolnice. “Kranj je za obiskovalce večinoma le vmesna točka na poti. Ponudbo in trženje bi bilo treba prilagoditi cilju, da bi postal končna destinacija,” razkriva vizijo.

Najslabše zabava in promet
Anketa je pokazala, da so turisti v Kranju najslabše ocenili možnost zabave in prometno ureditev. Razvidno je tudi, da bi morali okrepiti sodelovanje s turističnimi agencijami, ki bi lahko obisk Kranja uvrstile med svoje destinacije. Sicer pa se Polenčeva nadeja čimprejšnje celostne ureditve mestnega jedra in kanjona Kokre, pogreša še kakšen manjši mestni hotel, več kolesarskih poti na podeželje ter sodoben kamp in prostor za avtodome. “To je zanimiva tržna niša, zlasti za Kranj, ki je lahko dostopen z avtoceste,” sklene.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.