Kranj: Napihal 5-krat več od dovoljenega

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Kljub močni alkoholiziranosti se je voznik počutil sposobnega za vožnjo.
Oglej si celoten članek

Gorenjski prometni policisti so včeraj zvečer na območju Kranja obravnavali voznika, ki je kar za petkrat prekoračil največjo dovoljeno stopnjo alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal 1,25 mg/l alkohola v krvi, kar je krepko preko dveh promilov in pol.

Policisti opozarjajo, da gre za stanje, v katerem bo voznik v kritični situaciji zagotovo odpovedal. Omenjenega voznika so pridržali in na pristojno okrajno sodišče podali nujni obdolžilni predlog. 

Prejšnji teden so gorenjski policisti poostreno preverjali treznost voznikov v prometu. Preizkusili so okoli 950 voznikov. 27 jih je vozilo pod vplivom alkohola, pet pa pod vplivom prepovedanih drog. Osemnajst voznikov je napihalo do 0,52 mg/l alkohola v krvi, osmim pa nad to mejo. Eden od voznikov je preizkus odklonil. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.