Kranjčani hočejo več krožišč

Foto: Žurnal24 Kidričeva cesta: desno je osnovna šola, naravnost fakulteta, skrajno levo zdravs
Odziv na civilno pobudo. Medtem ko dve krožišči že gradijo, navijajo za še najmanj tri.
Oglej si celoten članek

Kranjska mestna uprava bo naročila projekt, ki bo pokazal, ali je na Kidričevi cesti pri Osnovni šoli Franceta Prešerna Kranj dovolj prostora za začasno krožišče. Potreb je še več. V Kranju tako napovedujejo idejni zasnovi za še vsaj dve krožišči.

Odziv na Facebook
Kranjska mestna uprava se bo z naročilom projekta odzvala na civilno pobudo na Facebooku. O tem smo pisali pred kratkim, po članku pa bili opozorjeni, da je ob prometnih konicah kritično tudi križišče v Zgornjih Bitnjah. Bralka je opozorila, da se vozniki vsako jutro iz smeri Stražišča le s težavo vključujejo levo proti Delavskemu mostu.

Dejansko kroži
Bralka mora, da bi prišla do Delavskega mostu, pogosto najprej zaviti kar desno proti Škofji Loki, potem pa takoj levo proti pokopališču v Zgornjih Bitnjah, kjer po nekaj metrih obrne in se desno vključi v promet proti Laboram. Ker ne gre za nič drugega kot kroženje, se ji zdi smiselno križišče preoblikovati v krožišče.

Cesta je državna
Na kranjski mestni upravi krožišče podpirajo, so pa opozorili, da je tudi ta cesta državna in da so pristojnosti občine zelo omejene.

Idejna zasnova
Letos imajo tako v proračunu predviden denar za idejno zasnovo, s katero upajo, da bodo v nujnost investicije lažje in hitreje prepričali tudi Direkcijo RS za ceste. Druga idejna zasnova, ki se obeta, je prav tako za krožišče na državni cesti – na obvoznici pri Supernovi na odcepu za Besnico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.