Kratkovidnost

Foto: Žurnal24 Manca Borko (Foto: Boštjan Tacol)
Bruselj ni tako daleč, kot mislijo v službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko.
Oglej si celoten članek

Mar so v Službi Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko (SVLR) res mislili, da slovenski novinarji ne znamo poslati elektronske pošte v Bruselj? Če bi se zavedali, da so se s spletom razdalje skrajšale, bi komunicirali bolj odkrito.

Prvič so v SVLR na vprašanje o evropskem raziskovanju slovenskega razpisa, ker smo vprašanje menda zastavili napačno, preverjanje iz Bruslja zanikali. Vprašali smo jih namreč, ali so ustanovili komisijo, ki mora pregledati morebitne nepravilnosti pri razpisu šolskega ministrstva. Po razkritju v drugih medijih, ko poizvedovanja Evropske komisije niso več mogli skriti, so se spet izmikali. Pojasnili so nam, da v SVLR niso ustanovili nobene komisije, niti poimenovali skupine ljudi, sodelavcev, ekipe, kolegov ali celo enega samega zaposlenega, ki bi posebej pregledoval dodeljevanje sredstev za omenjeni projekt. Menda pa imajo "kontrolno enoto, ki se ukvarja s preverjanji". Stvar slovnice torej, ne vsebine. Drugič so vsem medijem, ki so se vpletli v raziskovanje bruseljskega nadzora nad dodelitvijo tega denarja, odgovorili, da Evropska komisija ni postavila roka za odgovor.

Resnica. V Bruslju pa so jih postavili na laž. Našteli so nam vse postavljene roke in povedali, da so službo že večkrat opomnili, naj jim odgovori. Bistveno natančneje so pojasnili tudi, kdaj so začeli preiskavo in zakaj. Ker smo že skoraj navajeni izmikanja vsebinskim pojasnilom pri iskanju odgovorov na vprašanja na naših ministrstvih in institucijah, je osvežujoče tudi to, da so elektronsko pošto iz daljnega Bruslja utegnili poslati v manj kot 24 urah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.