'Krčenja zdravstvenih pravic letos ne bo'

Foto: Žurnal24 Borut Miklavčič foto: Anže PetkovÅ¡ek
Minister za zdravje Borut Miklavčič zagotavlja, da v letu 2009 kljub gospodarski krizi niso predvidena krčenja pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.
Oglej si celoten članek

Z ministrom se ni strinjal poslanec France Cukjati (SDS), ki je med postavljanjem poslanskih vprašanj premierju in vladnim ministrom opozoril, da je Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije prejšnji teden sprejel sklep, po katerem se je delež sredstev za nemedicinsko oskrbo pri zdraviliškem zdravljenju, ki se krije iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, z dosedanjih 40 znižal na 15 odstotkov. Zavod je tudi sprejel sklep, s katerim se je odstotek cen zdravil, predpisanih na recept z vmesne liste, ki se krije iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, z do zdaj zagotovljene višine 25 odstotkov znižal na 10 odstotkov.

Minister je odgovoril, da sklepa tudi predvidevata, da se bo nastala razlika pokrila iz sredstev prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja, pri tem pa se premije prostovoljnega zavarovanja ne bodo zvišale. Tako po njegovo tudi v tem primeru ne bo prišlo do nobenega kršenja pravic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.