Krema za kožo, knjiga za dušo

Foto: Anže Petkovšek Martin George R. R. Foto: Žurnal24 Pornograf Foto: Žurnal24 Psi brezčasja Foto: Žurnal24 Sibirska vzgoja Foto: Žurnal24 Omara v kleti Foto: Žurnal24 Punčla iz smetnjaka Foto: Žurnal24 Cigan Foto: Žurnal24 Rdeča-zelena leta Foto: Žurnal24 Brezskrbno Foto: Žurnal24 Sedem Foto: Žurnal24 Nemška loterija Foto: Žurnal24 Neugnano dekle Foto: Žurnal24 Odštevanje v katedrali
Poletno branje. Katere knjige vzeti na dopust po mnenju založb in našega uredništva.
Oglej si celoten članek

Z dopusti pride tudi čas za dopustniško branje, katere knjige so, ne da bi bile trivialne, primerna družba za to poletje, pa smo povprašali nekatere od največjih slovenskih založb. Če predlogi, ki smo jih uvrstili v galerijo, ne bodo dovolj po času (ali okusu), dodajamo še nekaj aktualnih naslovov, ki vam do zadnje strani ne bodo dali miru.

Ker je Slovenijo pred kratkim obiskal eden od najbolje prodajanih pisateljev na svetu, avtor fantazijske sage Pesem ledu in ognja, George R. R. Martin, ne gre brez priporočila prvih štirih knjig epske pripovedi, ki je doživela tudi ekranizacijo na HBO. Če se boste zbali več tisoč strani branja, pa kot protiutež predstavljamo še nekaj krajših del.

Najnovejši roman Aarta Paasaline Srečni človek bo navdušil vse ljubitelje finskega avtorja in skandinavskega humorja, Služkinje Kathryn Stockett pa bodo izvabljale smeh in solze s fiktivno, a popolnoma verjetno usodo temnopoltih služkinj in naprednomisleče belopolte mladenke na ameriškem jugu v 60. letih prejšnjega stoletja.

Kontrovezna trilogija Skandinavska mizantropija Matiasa Faldbakkena bo po okusu zahtevnejših bralcev z močnejšimi živci, trilogija Stiega Larssona Millennium z nepozabnim dekletom z zmajskim tatujem ljubiteljem dobrih kriminalk, Mesojede zgodbe Bernarda Quirinyja pa tistim, ki prisegajo na groteskni humor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.