''Kresalova moteča zaradi izbrisanih''

Foto: Saša Despot Milan Kučan (Foto: Saša Despot)
Kučan meni, da Kresalova ni moteča ne zaradi bulmastifov, ne zaradi najema stavbe NPU, pač pa zaradi svojega stališča do izbrisanih.
Oglej si celoten članek

"Ona je moteča predvsem zaradi svojega stališča do reševanja problema izbrisanih in aktivnosti, ki jih vodi, da bi se ta sramota, ki jo ima Slovenija na svoji duši, čim prej rešila, in moti jih zato, ker je začela zapirati kanale, preko katerih so informacije iz policije odtekale v politiko in preko katerih je politika imela vpliv na delo policije,'' je danes ob robu  Šarhovega pohoda pri Treh kraljih na Pohorju dejal nekdanji predsednik države Milan Kučan.

Ta stališča notranje ministrice Katarine Kresal naj bi bila dejansko povod za njeno drugo interpelacijo, ne pa zloraba položaja v aferi bulmastif ali pa najem stavbe za Nacionalni preiskovalni urad (NPU).

Izid arbitraže odvisen od nas
Kučan je komentiral tudi arbitražni sporazum. Meni, da je to najboljša rešitev v tem trenutku. "Če se že slovenska politika ni bila sposobna s Hrvati dvostransko dogovoriti o meji, je bil skrajni čas, da se je reševanje tega spora preneslo s politične v pravno sfero. Seveda pa je odvisno od nas in naše argumentacije, kako bomo v arbitraži nastopali," je še dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.