Kresalova: prevladuje nezadovoljstvo

Foto: Žurnal24 Katarina kresal
Zaradi nezadovoljstva ljudi s strankami bo LDS predlagala sklic razvojne klavzure koalicijskih strank, je po seji sveta stranke dejala predsednica LDS Katarina Kresal.
Oglej si celoten članek

Svet stranke je razpravljal o trenutnem stanju in prihodnjih korakih. Čeprav je Slovenija med državami, ki so razmeroma dobro prebrodile gospodarsko krizo, je med ljudmi zaznati nezadovoljstvo. Kot je pojasnila Katarina Kresal, so samo štiri države v Evropi manj zadolžene kot Slovenija, le štiri države EU imajo nižjo stopnjo revščine, poleg tega pa ima Slovenija v EU podpovprečno stopnjo nezaposlenosti.

Po dveh letih soočanja s krizo je za nezadovoljstvo med ljudmi krivo dejstvo, da ne znamo več stopiti skupaj in nimamo več jasnih prioritet, je sklenila Kresalova in dodala, da je vlada izgubila razvojni fokus in bo morala ujeti vlak razvoja. LDS bo zato predlagala čim hitrejši sklic razvojne klavzure, na kateri bodo določili prioritetne naloge do konca svojega mandata.

Razloge za sklic klavzure vidijo v nujno potrebnih infrastrukturnih investicijah, sprostitvi kreditnega potenciala, reformi javnega sektorja in plačnega sistema, sprostitvi davčnega primeža za delo in v potrebi po postopnem povečevanju minimalne plače.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.