Kresnička, ko doma ni varno

Foto: Žurnal24 V Kresničko se v zadnjem letu zatekajo vse mlajši otroci, center pa je dosegljiv
Otroci. V kriznem centru za otroke in mladostnike Kresnička tudi dnevni center. Prihajajo vse mlajši otroci.
Oglej si celoten članek

"Največ se jih v Kresničko zateče zaradi telesnega in duševnega nasilja ter hudih konfliktov doma," je razloge, zakaj se otroci in mladostniki zatekajo v Krizni center za mlade (KCM) Kresnička, pojasnila Miloša Kos Ovsenik, direktorica radovljiškega centra za socialno delo, ki skrbi za krizni center. Kar dobrih 64 odstotkov otrok se v Kresničko zateče iz omenjenih razlogov, zaradi zanemarjanja pa skoraj 18 odstotkov. Lani je veliko mladostnikov poiskalo pomoč zaradi dalj časa trajajočih konfliktov v družini, v centru pa opažajo, da prihajajo vse mlajši otroci.

Kresnička je sicer namenjena kratkotrajnemu bivanju (do 21 dni) otrok in mladih, starih od 6 do 18 let. Kot je pojasnila direktorica, se jih okoli 30 odstotkov vrne v matično družino, slabih 14 odstotkov jih je šlo v rejništvo, dva odstotka pa v stanovanjske skupine. KCM je odprt 24 ur na dan, v njem pa deluje tudi dnevni center, v katerem otrokom in mladostnikom nudijo učno pomoč in dejavno preživljanje prostega časa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.