Kreto stresel močan potres

Foto: Žurnal24 Potres se je zgodil 130 kilometrov od Irakliona.
Kreto je stresel potres s predhodno ocenjeno magnitudo 5,9. Grške oblasti za zdaj ne poročajo o žrtvah ali posebni materialni škodi.
Oglej si celoten članek

Potres s predhodno ocenjeno magnitudo 5,9 je stresel grško Kreto ob 10.30 po srednjeevropskem času. Središče potresa je bilo 38 kilometrov pod površjem in oddaljen 130 kilometrov od Irakliona, največjega mesta in pristanišča na Kreti, eni izmed najbolj priljubljenih turističnih točk. Grške oblasti ne poročajo o morebitnih žrtvah ali veliki materialni škodi na Kreti.

Z grškega seizmološkega inštituta poročajo, da se je potres zgodil 450 kilometrov od Aten. Glede na to, da je bil epicenter potresa skoraj 40 kilometrov pod gladino morja in več kot sto kilometrov oddaljen od Irakliona, je svojo moč izgubil, še preden je dobro dosegel otok, so sporočili z inštituta. Območje Grčije je sicer eno izmed najbolj potresno aktivnih v Evropi, saj ga prizadene skoraj polovica vseh evropskih potresov.

"Panike ni"
Takoj po potresu smo navezali stik z našimi predstavniki na otoku. Ti potresa sploh niso čutili, tako da panike ni. Na otoku je sicer 160 naših gostov, so povedali na turistični agenciji Relax.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.