Kriminalisti pridržali 22 oseb

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Celjski kriminalisti kazensko ovadili 29 oseb za 157 kaznivih dejanj s področja ponarejanja denarja in prometa s prepovedanimi drogami.
Oglej si celoten članek

Celjski kriminalisti so kazensko ovadili 29 oseb, starih od 20 do 54 let, z območja policijskih uprav Celje in Ljubljana. Ovadili so jih za 157 kaznivih dejanj. V 26 primerih gre za kazniva dejanja s področja ponarejanja denarja, v 131 primerih pa zaradi prometa s prepovedanimi drogami. 

Policisti so opravili 18 hišnih preiskav na območju PU Celje, 7 na območju PU Ljubljana in skupno pridržali 22 osumljencev. Preiskava je bila v teku od maja lani. Kriminalisti so poleg klasičnih metod policijskega dela uporabili tudi prikrite preiskovalne ukrepe, s katerimi so pridobili dokaze o izvrševanju organiziranih oblik kaznivih dejanj. 

Dobro organizirana mreža

Ugotovili so, da so glavni akterji več kriminalnih združb organizirali mrežo uličnih preprodajalcev in vsakodnevno prodajali heroin, kokain, amfetamin, ecstasy in konopljo v količinah od 0,5 do 1 kilograma. Oskrbovali so tako odvisnike kot nadaljnje prodajalce iz celotnega območja policijskih uprav Celje in Ljubljana. 

Člani kriminalne združbe so bili dobro organizirani in so imeli temeljito razdeljene vloge. Pri izvrševanju kaznivih dejanj so uporabljali veliko "varnostnih" potez, zaradi česar je bilo dokazovanje kaznivih dejanj oteženo in je trajalo dlje časa. Kriminalisti predvidevajo, da so osumljeni mesečno prodali okoli 500 gramov heroina in kokaina ter okoli kilograma amfetaminov. 

Zasegli so jim drogo

V času izvajanja ukrepov in med hišnimi preiskavami so jim kriminalisti zasegli 100 gramov heroina, 200 g kokaina, 4 kilograme konopolje, 60 sadik konoplje in kilogram amfetaminov.

Ob tem so ugotovili, da so osumljeni v prvi polovici lanskega leta na območju PU Celje unovčili več ponarejenih bankovcev za 10 in 50 evrov. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.