Kriminalistična preiskava na študentski organizaciji

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Zaradi suma gospodarske kriminalitete pod drobnogledom Študentska organizacija Univerze na Primorskem.
Oglej si celoten članek

Koprski kriminalisti preiskujejo prostore Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP). Kot nam je potrdil predstavnik Policijske uprave Koper Dimitrij Marušič, "zaradi utemeljenega suma več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete opravljajo hišne preiskave pri določeni pravni osebi".

Preiskava za zdaj poteka le na sedežu organizacije.

Foto: Suzana Kos Sebastjan Kokl, direktor ŠOUP Direktor ŠOUP-a Sebastjan Kokl je v izjavi za novinarje povedal, da jih je policija danes obiskala tretjič. Kriminaliste po njegovih besedah zanima poslovanje ŠOUP-a od leta 2007. Kokl je zanikal, da se je na svojem položaju kakorkoli okoristil, prav tako trdi, da sam oziroma ŠOUP ni ustanovil nobenega podjetja, preko katerega bi denar študentske organizacije odtekal v zasebne žepe.

Kokl je med drugim še povedal, da je kriminalistične preiskave vesel, saj bo le na ta način lahko ovrgel očitke, ki se v medijih pojavljajo na njegov račun. Dodal je še, da je kriminalistična preiskava stekla na podlagi anonimne prijave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.