Kriva tehnična napaka?

Foto: Žurnal24 Lah izpostavi, da še danes ne vedo, kaj je gorelo. “V kurišču je bila plastična
Seja. Svetniki, civilna iniciativa in predstavniki tovarne o požaru v Pinusu.
Oglej si celoten članek

“Od Pinusa pričakujemo, naj nam transparentno pove, kaj je gorelo in kakšni postopki so tekli ob alarmiranju,” pravi Marjan Lah, vodja Ekološke iniciative Rače.

Dokler bo Pinus sredi občine, bo obstajala latentna nevarnost, da se bo kaj zgodilo.
bralka

Beseda tudi iniciativi
Pred enim mesecem je v tovarni fitofarmacevtskih sredstev Pinus v Račah izbruhnil požar. Prebivalce je prestrašil gost črn dim, ki se je vil iz dimnika sežigalnice. “Ne vemo, kaj se je sprostilo v zrak, ki ga dihamo,” je bila takrat zaskrbljena bližnja stanovalka. Tudi zato bodo o nedavni nesreči danes razpravljali svetniki na seji občinskega sveta, ki se je bodo udeležili predstavniki Pinusa. Branko Ledinek, župan Občine Rače, pa zagotavlja, da bo, če se bodo tako strinjali svetniki, dal besedo tudi Ekološki iniciativi Rače.

Poziv k objavi rezultatov
“Če Pinus opravlja monitoring emisij, zakaj rezultatov ne objavijo?” se sprašuje Lah, ki poudari, da je podjetje izgubilo zaupanje občanov. Župan Ledinek bo predstavnike podjetja na današnji seji pozval, naj razkrijejo rezultate meritev, ki jih opravljajo v podjetju. “Vprašanje je, ali jim bodo ljudje verjeli. Tudi pristojne inšpekcijske službe zagotavljajo, da so meritve brez posebnosti. Nikogar pa ni z dokumentom, ki bi dokazoval drugače,” dodaja župan.

Andrej Andoljšek, predsednik uprave Pinusa, poudarja, da si v podjetju želijo razkritje rezultatov policijske analize. “Vemo, da je vse v mejah normale. To lahko trdim, saj smo tudi sami delali analize,” pravi. Kot pove Bartolo Lampret s Policijske uprave Maribor, policijska preiskava o požaru še ni končana.

Andoljšek pojasni, da je zagorelo zaradi tehnične napake: “Izklopil se je ventilator. Zdaj urejamo še enega, ki se bo vklopil, če se bo izklopil glavni ventilator. Tako da se tehnično ta napaka ne more več zgoditi.”

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.