Kriza tudi nad invalide

Foto: Žurnal24 Posledice gospodarske krize so vidne tudi pri številnih brezposelnih invalidih.
Med invalidi je za 15,7 odstotka več brezposelnih kot lani.
Oglej si celoten članek
''Število brezposelnih invalidov je ob koncu avgusta znašalo 12.352, kar je za 15,7 odstotka več kot v istem obdobju lani,'' so sporočili z Zavoda RS za zaposlovanje (ZRSZ). V istem obdobju se je skupno število brezposelnih povečalo za približno 45 odstotkov, kar po njihovih ocenah pomeni, da je kvotni sistem zaposlovanja invalidov v povezavi s preostalimi ukrepi deloval pozitivno.

 

Zaposli ali plačaj

Kvote. Vsako podjetje z več kot 20 zaposlenimi mora zaposliti invalida ali plačati prispevek.

Zaposlitvena rehabilitacija
''Pričakujemo, da bo število brezposlenih invalidov, ki so se zaposlili leta 2009, enako ali višje od lanskega,'' so dejali na ZRSZ. Ministrstvo za delo z razpisom išče organizacije, ki bodo naslednja štiri leta pomagale pri zaposlovanju invalidov. Komu bodo podelili koncesijo, bo znano po 20. oktobru, ko se izteče rok za oddajo vlog. Na zavodu pričakujejo, da se bo število strokovnih skupin povečalo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.