Križanič bo dobil službo poslanca

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ker gre nekaj izvoljenih poslancev za ministre, v parlamentu štiri nove službe, med drugim tudi za nekdanjega minista
Oglej si celoten članek

S potrditvijo vlade Mira Cerarja bodo iz poslanskih klopi v ministrske vrste odšli štirje poslanci. Ministri bodo tako vodji Desus in SD Karl Erjavec in Dejan Židan, v vlado pa odhajata tudi poslanka Desus Julijana Bizjak Mlakar in poslanec SD Janko Veber.

Židana bo v poslanskih klopeh nadomestila Marija Bačič, Vebra pa naj bi nadomestil nekdanji minister za finance Franc Križanič, ki se je kot minister proslavil z napovedjo, da bo ob koncu njegovega mandata minimalna plača tisoč evrov.

Križanič je sicer v volilnem okraju Ljubljana Bežigrad I prejel 744 glasov in je bil po številu prejetih glasov šele sedmi. Kandidat SMS Bojan Dobovšek je tako na primer prejel 5.479 glasov, kandidatka SDS Nataša Mahne pa 2.469. 

Erjavca bo predvidoma nadomestila Marija Antonija Kovačič, Bizjak Mlakarjevo pa Jana Jenko, ki je bila poslanka DeSUS že v minulem mandatu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.