Križanič hoče ocene

Foto: Žurnal24 Franc Kri%C5%BEani%C4%8D
Kapitalska družba. Vroč boj za tri stole med nadzorniki.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za finance (MF) očitno ne zaupa bodisi akreditacijski komisiji Agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) bodisi agenciji. Borut Bratina, šef akreditacijske komisije, je potrdil, da so pri Francu Križaniču komisijo, ki je zanje izpeljala nominacijo kandidatov za nov nadzorni svet Kapitalske družbe (Kad), prosili, naj jim za vse kandidate, ki so prestali akreditacijo, pošlje ocene.

Koalicija spet nad tajkune
Bratina meni, da se “to ne dela”. Postopki ocenjevanja namreč niso javni in zelo slabo bi bilo, če bi te ocene prišle v javnost, je opozoril. Šefica agencije Dagmar Komar pa je potrdila, da bo agencija “te podatke, ki so potrebni za odločanje, posredovala”.

Zapletlo naj bi se, ker je komisija ocenila, da je sedem od 26 kandidatov ustreznih in lahko sedejo med nadzornike Kada. Agencija pa je seznam skrčila in MF posredovala le tri imena. “Kako je to sploh prišlo ven?” se je odzvala Komarjeva in se branila, “da se v tej fazi v to agencija ne vključuje”.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.