Krka – zlata gazela 2010

Foto: Žurnal24 Kipci gazel za zmagovalce (Foto: Dnevnik)
Najboljše med hitro rastočimi slovenskimi podjetji je dolenjsko podjetje Krka, zato si je zaslužilo nagrado zlata gazela.
Oglej si celoten članek

"V letu 2009 je Krka, ki se s skoraj 800 milijoni prihodkov in preko 90-odstotnim izvoznim deležem uvršča na tretje mesto med izvozniki, dosegla 61-odstotni tržni delež v dejavnosti proizvodnje farmacevtskih preparatov. S 171 milijoni evrov je ustvarila največji dobiček preteklega leta v državi in na ta račun tudi v državni proračun prispevala največ plačanega davka," se glasi utemeljitev komisije, ki odloča o priznanjih slovenska gazela. Gre za projekt medijske hiše Dnevnik.

Foto: Žurnal24 Jo%C5%BEe Colari%C4%8D, krka

Zanimivo je tudi, da je imela Krka v svoji 56-letni zgodovini samo tri generalne direktorje. Zadnjih šest let jo vodi Jože Colarič.

Srebrno gazelo 2010 si je prislužilo podjetje KLS iz Ljubnega, ki je specializirano za razvoj in proizvodnjo komponent za avtomobilsko industrijo, bronasta gazela 2010 pa je postalo podjetje SEC iz Neverk, ki je specializirano za proizvodnjo in razvoj dvigal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.