Krkašem 1.280 evrov božičnice

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pri nekaterih podjetjih smo preverili ali bodo letos izplačala božičnice. "Če sem odkrit, je delavca, ki dobi nagrado, veselje gledati. A ko delodajalci primerjamo bruto in neto znesek, na kar stisne. Obremenitev nagrad je absolutno previsoka," pravi Igor Antauer iz združenja delodajalcev.
Oglej si celoten članek

"Vsi redno zaposleni, pa tudi tisti, ki v Krki delajo prek zaposlitvenih agencij bodo 19. decembra prejeli 1.280 evrov božičnice. Znesek je za vse sodelavce enak," poudarjajo v dolenjskem farmacevtu in dodajajo, da bodi njihovi uslužbenci letos prejeli dobrih dvajset evrov več kot lani.

Foto: D. J. Grafika Božičnice

Zaposleni na Petrolu bodo – tako kot lani –prejeli božičnico 746 evrov; denar bodo na račune dobili 15. decembra.

V Simobilu božičnic ne izplačujejo, nagrajujejo pa uspešne sodelavce. "Na podlagi realizacije ciljev na nivoju podjetja in realizacije timskih ciljev, vključenosti sodelavcev in njihove osebne uspešnosti, naši sodelavci prejmejo tako imenovano letno nagrado, katere višina v povprečju znaša približno še eno plačo. Nagrada bo za letošnje poslovno leto izplačana v aprilu 2015. Sodelavci, ki pa so v nenehnem stiku z uporabniki, so poleg letne nagrade upravičeni tudi do mesečnih, kvartalnih ali polletnih nagrad tekom leta," pojasnjujejo.

Uprava Telekoma je zaposlenim obljubila 150 evrov božičnice. "Morebitna ostala izplačila so vezana na doseganje oziroma preseganja plana čistega dobička za leto 2014, kar bo znano po revidiranih poslovnih rezultatih za letos," pravijo v našem največjem operaterju.

Foto: D. J. Grafika Antauer

V Zavarovalnici Triglav bodo odločitev o izplačilu božičnice odločali tik pred koncem leta, zaposleni pa jo bodo dobili, če bodo poslovni rezultati dobri. "Ob koncu lanskega leta smo ocenili, da smo poslovali dobro in stabilno, zato smo zaposlenim v drugi polovici decembra 2013 izplačali božičnico. Višina je bila odvisna od povprečne bruto plače (tisti z višjo bruto plačo so prejeli 800, tisti z nižjo pa 1.000 evrov bruto božičnice) in sorazmerno s prisotnostjo zaposlenega na delu," so nam povedali v naši največji zavarovalnici.  

Na Slovenskih železnicah, ki so se dolgo časa utapljale v rdečih številkah, za letošnje leto pa napovedujejo dobiček, pravijo, da bodo zaposleni prejeli izplačilo na podlagi uspešnosti poslovanja od 170 do 790 evrov – izplačilo pa bo obratno sorazmerno z višino plač. 

Foto: D. J. Dule grafika "Odločitve še ni"

V Luki Koper, Loteriji Sloveniji in Holdingu Slovenske Elektrarne se še niso odločili, ali bodo zaposlene ob koncu leta nagradili. Tudi iz Mercatorja so nam sporočili, da bo vodstvo o tem odločalo v naslednjih tednih.  Podobno pravijo v Leku: "Uprava bo o tem odločala na eni od prihodnji sej. Božičnica, ki je bila lansko leto izplačana ob novembrski plači, je bila v fiksnem delu enaka za vse zaposlene, v variabilnem delu pa je bila odvisna od plače posameznika."

V Gorenju je nagrada zaposlenih ob koncu leta stvar dogovora uprave in sindikata. Letos se o tem še niso dogovorili, sporočajo.

Državne banke brez

"V Adrii Airways tako kot lani tudi letos ne bo nikakršnih tovrstnih izplačil," sporočajo iz našega letalskega prevoznika. Pipica za nagrade ostaja zaprta tudi v državnih bankah – iz NLB, Nove KBM in Abanke sporočajo da božičnice in 13. plače ne bodo izplačali. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 18:06 2. December 2014.

    marsikdo bo vesel ce bo dobil placo na tisti dan kot jo po zakonu mora vsem tistim ki uspesno poslujejo …

  • 13:12 2. December 2014.

    Imajo dobiček,poslujejo pozitivno ,zakaj pa ne.NLB dobijo nekaj manj,pa so celo državo spravili na kolena.

  • 12:40 2. December 2014.

    Bi bilo prav, da se najprej vrne 120mio proračunskih sredstev, ki so bila vložena par let nazaj. Sploh ker so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.