"Kučan je dodana vrednost"

Foto: Žurnal24 Samuel Žbogar (Foto: Boštjan Tacol)
Kučan je kot poročevalec za BiH lahko "dodana vrednost kot politična osebnost, ki je zelo sprejemljiva med političnimi voditelji v BiH", je prepričan zunanji minister Žbogar.
Oglej si celoten članek

Imenovanje Kučana za posebnega odposlanca je v zadnjih dneh sicer dvignilo precej prahu. Kučan te vloge ne bo opravljal kot predstavnik Evropske unije, pač pa bo poročevalec Pahorja. Delo bo opravljal brezplačno.

Zunanji minister Samuel Žbogar je poslancem, članom državnozborskega odbora za zunanjo politiko, pojasnjeval, da bo Milan Kučan kot posebni poročevalec Boruta Pahorja v Bosni in Hercegovini pomagal pri oblikovanju stališča Slovenije glede ustavnih sprememb v BiH.

Žbogar je zanikal trditev poslanca Mira Petka iz vrst SDS, češ da imenovanje Kučana pomeni nezaupnico zunanjemu ministrstvu in Žbogarju. Minister je tudi zavrnil stališče Jožefa Jerovška (SDS), da je premier Kučana imenoval s ciljem "razbremenitve notranjepolitične scene".

Ustanovna seja
V Sarajevu se bo sicer danes na ustanovni seji sešlo novo predsedstvo BiH. Novo predsedstvo BiH se bo sešlo na ustanovni seji. Prihodnja štiri leta bodo člani predsedstva Bakir Izetbegović kot predstavnik Bošnjakov, Željko Komšić bo zastopal Hrvate, Nebojša Radmanović pa Srbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.