Kučan: "To je boljša pot iz te situacije"

Foto: Žurnal24
Arbitraža je veliko boljša pot iz situacije, v katero je državo pripeljal Janez Janša, kot pa dvostranski dogovor, prvaku SDS odgovarja nekdanji predsednik republike Milan Kučan.
Oglej si celoten članek

Pri tem Kučan Janši očita, da je bil kot predsednik slovenske vlade prvi, ki se je odrekel možnosti dvostranskega reševanja vprašanja meje s Hrvaško in se s svojim kolegom Ivom Sanaderjem avgusta 2007 na Bledu dogovoril za reševanje spora pred Meddržavnim sodiščem v Haagu z uporabo mednarodnega prava.

Dodal je še, da njegove izjave za Globus držijo, vendar pa v kontekstu, da bi državi s tem, ko bi predali vprašanje reševanja meje tretjemu, pred celim svetom dokazali, da nista sposobni sami rešiti teh problemov. "In Janša je s sporazumom s Sanaderjem to tudi jasno povedal − nismo sposobni sami, naj gre na haaško sodišče," je dejal.

SDS je danes namreč obtožila Kučana, da spreminja stališča, da bi kot "politični boter" podprl svoje varovance iz vrst "levega trojčka". Ta je namreč leta 2005 v intervjuju za za hrvaški tednik Globus dejal da bi bila arbitraža "polomija oz. kapitulacija tako slovenske kot hrvaške politike" in "da je arbitraža nesmiselna, če ni volje, da bi se njene rezultate sprejelo". Po njihovih besedah pa se je Kučan zavedal tudi, "da bi takšna odločitev pomenila frustracijo za mnogo generacij".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.