Kucler Dolinarjeva potrjena za kandidatko

Foto: Žurnal24 Mojca Kucler Dolinar se ne bo potegovala za mesto predsednice NSi.
Kandidatka za novo ministrico za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Mojca Kucler Dolinar je na današnjem zaslišanju na matičnem odboru v DZ prejela večinsko podporo članov odbora.
Oglej si celoten članek

Za je glasovalo osem poslancev, proti pet, en poslanec se je vzdržal. Zadnjo besedo pri imenovanju Kucler Dolinarjeve pa bo imel DZ na seji 1. oktobra.

Po imenovanju zdajšnje poslanke NSi Mojce Kucler Dolinar za novo ministrico za visoko šolstvo se bo sprožilo tudi vprašanje, kdo jo bo v obdobju njenega ministrovanja nadomestil v poslanskih klopeh. Na njenem poslanskem mestu bosta najverjetneje sedela Majda Zupan, poslanka v prejšnjem mandatu, ali župan Velikih Lašč Anton Zakrajšek.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.