Kup ogoljufanih z apartmajem na Hrvaškem

Foto: Saša Despot morje
Ker dvomi, da bi policija sama rešila primer, se je Barbara Vidovič na Facebooku lotila iskanja goljufa, ki so mu dali 300 evrov za neobstoječ apartma na Hrvaškem, ter drugih oškodovanih.
Oglej si celoten članek

Izkazalo se, da je ogoljufanih več deset ljudi.

28. julija bi morali na dopust, moški, pri katerem so rezervirali apartma in mu dali 300 evrov akontacije pa se ni javljal, njegova številka pa ni več obstajala. Njena mama, ki je na Bolhi marca našla oglas za apartma, je v četrtek klicala sosedo lokacije, kjer bi moral biti apartma, ki jim je povedala, da so še četrti ta teden, ki jih je ogoljufal. Oddajal je neobstoječe apartmaje v Malinski in v Baški.

V petek je šla njena mama na policijo, kjer so se neprimerno obnašali, za kar se je komandir sicer že opravičil.

Ker ni imela nobenih podatkov, je Barbara Vidovič začela objavljati pozive vsem morebitnim oškodovancem v raznih skupinah na Facebooku. Odziv je neverjeten, javilo se je že 16 ogoljufanih, vsaj dve ali tri prijave naj bi oškodovani, ki so se ji javili, podali že lani, a primer ni bil rešen, ker razen lažnega imena in neobstoječe telefonske številke niso imeli nobenih podatkov, a zdaj se vozel menda razpleta.

"Vsi, ki so oškodovani, naj mi pišejo na Facebook, da bodo lahko preverili, ali je to isti goljuf in ga prijavili z vsemi potrebnimi podatki. Vse pogodbe so isti stil, z roko na njih napiše datum," nam je povedala Barbara. Gre za veliko denarja, oni so mu dali 300 evrov, najnižja akontacija, za katero ve, je bila 200 evrov.

Pisal mi je nekdo, ki je včeraj prišel na morje, apartaja pa seveda ni dobil.  Rekli so mu, da je ta teden že četrti.

Barbara Vidovič

Lani naj bi ga prijavila že ena oškodovanka, ki ga je slučajno srečala v gostilni in vsaj del denarja je menda dobila nazaj. 

 

Zgodbe oškodovanih
 

Barbara Vidovič

»V oglasnem kontaktu je bil naveden email: Peter.maja.stojkovic@gmail.com . Z gospodom smo se pogovarjali preko e-maila. Že na začetku je povedal, da se apartma renovira na novo in se tako izogibal, da bi nam poslal slike iz notranjosti. Dobili smo le opis njegovega namišljenega apartmaja. Po elektronski pošti nam je na našo željo poslal pogodbo. Želel je akontacijo najema apartmaja v vrednosti 300€. Dali smo mu našo telefonsko številko, da nas je poklical in da smo se dogovorili za predajo akontacije. Po telefonu je povedal, da bo akontacijo prevzel njegov svak v Celju v določenem gostinskem lokalu. Tako je tudi bilo-vse razen tega, da sedaj ko smo ga razkrinkali vidimo, da smo na pijači bili z njim in ne z njegovim svakom!!! Po plačani akontaciji se ni nič javljal, tudi nobenih slik ni bilo. Zato smo mu pisali kako je sedaj z apartmajem, če ga imamo rezerviranega, če lahko dobimo kake slike. On je seveda vse skupaj samo še zavlačeval, iskal izgovore da zaključujejo še zadnja dela, dejal da nas apartma čaka in tako dalje. Njegova telefonska številka od takrat naprej ni več obstajala. V tem tednu, ko nas do dopusta loči samo še slab teden smo postali sumničavi. Nekaj ni vredu … ker se ni javljal smo mu napisali, da če ne odgovori gremo na policijo. Odgovora ni bilo. Mama je zato poklicala najbližje sosede od tega apartmaja na Hrvaškem, kateri so dejali, da tega človeka ne poznajo, ne poznajo niti apartmaja in da smo ta teden že četrti, ki nas je ogoljufal. Iz tujine so prišli dvojni Nemci, ki so mu predhodno nakazali denar in baje (po besedah sosede) prav tako niso nič rešili na hrvaški policiji. Sedaj smo bili prepričani, bili smo ogoljufani in ostali smo brez 300 € in brez morja.

Druge zgodbe so opisane brez imen, saj Vidovičeva nima njihovega dovoljenja za objavo

Oseba št.1: je želela rezervirat celo sezono in plačala akontacije 500 €. Zgodba isto kot pri nas, vendar so imeli srečo, saj je mož šel na pijačo, kjer je po naključju srečal prijatelja, ki je apartma rezerviral pri istem gospodu, ampak le ta si je slikal njegovo vozniško,ker mu je vse skupaj bilo sumljivo. Sedaj jim goljuf obljublja vračilo do 3.8. ker ne mora poravnat v celem znesku. Ta gospa je odšla s prijateljico na policijo. Tudi njena zgodba je bila šokantna. Kriminalist se je zelo grdo obnašal in jima zelo glasno nagovarjal kako sta lahko tako naivni itd.

Oseba št. 2: prav tako kot mi plačala akontacijo in se sedaj dogovarja z goljufom, da ji naj vrne denar. On seveda zavlačuje. No ona ima vsaj delujočo telefonsko številko goljufa

Oseba št. 3: ista zgodba kot pri nas, le da se je to dogajalo že lansko poletje torej poletje leto 2016! Ker policija spet ni naredila ničesar in ker si je goljufa dobro zapomnila se je odločila, da se sama poda v iskanje za njim. Kar hitro ga je tudi našla in ko je vedela podatke ga prijavila policiji. Obravnavo na sodišču je že imela, ker pa ji je vrnil samo polovico vplačane akontacije je podala kazensko ovadbo

Oseba št. 4: isto kot pri nas, plačana akontacija 220 €, gospe že dala podatke ki sem jih pridobila, tako da sedaj lahko urkepa naprej

Oseba št.5,6 in 7: še mi niso odgovorile. Bojim se da jih bo jutri še več.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 48

  • 16:46 7. Avgust 2017.

    Ko berem te komentarje si mislim, kako ste nekateri res naivni. Na netu najdete neverjetno poceni in idealen apartma in …

  • 10:31 6. Avgust 2017.

    Jaz ne razumem zakaj Slovenci gredo sploh na Hrvaško, ko pa je toliko mest na svetu na voljo, kjer je …

  • 07:41 31. Julij 2017.

    Mater ste eni primitivni in predvsem neizobrazeni da glava boli. Od kod vam da je goljuf hrvat in na podlagi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.