V Hoferju kupila meso, v katerem naj bi bil košček stekla, trgovec že v akciji

Foto: Profimedia
V pakiranem mletem mesu je našla na več kot samo meso.
Oglej si celoten članek

Med mletim govejim mesom, ki ga je ena od strank Hoferja, kupila pred dvema dnevoma, naj bi se znašel košček stekla. 

V Hoferju pojasnjujejo, da vsa obvestila glede izdelkov in storitev jemljejo resno. Tako so postopali tudi v tem primeru, ko so stranko, ki je poročala o tujku v mesu, prosili za dodatne informacije, ki so jim omogočile natančnejšo preverbo. O dogodku so nemudoma obvestili dobavitelja. 

Dobavitelj, v konkretnem primeru Celjske mesnine, jim je glede omenjenega že poslal pojasnilo. "Pri pregledu celotnega procesa za to vrsto izdelka in vsemi standardi (IFS standard, ISO 90001 standard, HACCP) ne vidimo možnosti, da bi se kakšen tujek, kot je viden na sliki, lahko znašel v izdelku oziroma da bi se kontaminacija zgodila pri nas. Celjske mesnine imamo pridobljen certifikat IFS, kateri zahteva, da so morebitne steklene površine v proizvodnji ustrezno zaščitene," je Hoferju sporočil dobavitelj. "Goveje mleto meso se proizvaja iz izbranega junčjega mesa, katerega se predhodno zamelje na ploščo določene velikosti, meso se premeša in ohladi. Polni in porcionira se na polnilki, kjer se ponovno zamelje na velikost 3 mm. Iz poslane fotografije, katero smo prejeli, je razvidno, da je stekleni delček bistveno večji."

V podjetju Hofer pojasnjujejo, da so tudi sami preverili serijo omenjenega izdelka, kje prisotnosti tujka niso zaznali. "Želeli bi poudariti, da nam je zagotavljanje kakovosti ključnega pomena, zato primer obravnavamo prioritetno in izvajamo dodatne preverbe, četudi po dodatnem preverjanju tujka nismo zaznali, možnost pojavnosti tujka v proizvodnem procesu pa je po natančnem pregledu izključil tudi dobavitelj," so še sporočili.   

xxx

*Fotografija je simbolična. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 21:18 12. Januar 2019.

    Hofer je daleč naprednejši in nepopustljiv....raje nimajo na policah, ko pa da sprejmejo slabo pošiljko....so pa žal CE mesnine slabe...rajši …

  • 21:14 12. Januar 2019.

    CE mesnine redno (beri dnevno) kupujejo meso v Nemčiji, tako da, tukaj domače ni.... delal sem v transportu z svežim …

  • 10:47 12. Januar 2019.

    zakonodaja gre v korist trgovcev, oni pač nekje kupijo izdelek, in če ga kupijo od slovenske firme, se že smatra, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.