Kupnina manjša od dolgov

Foto: N. Č. Č.
Foto: N. Č. Č.
Prodaja hale. Iztržili 661 tisočakov, davčni dolg lastnika od enega do deset milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Tomaž Kos, stečajni upravitelj Mizarstva Ferdinand Božičnik, je v sedmem poskusu prodal proizvodno halo Profurja na Senovem. Za 661 tisoč evrov, kar je 70 odstotkov manj, kot je bila izhodiščna cena na prvi prodaji, jo je kupila Grupa Plastoform iz Šmarjete. Stroji in oprema so bili na javni dražbi za 27 tisoč evrov prodani Gradbeništvu Zos iz Cirkulan, ki je bilo med tremi najugodnejši ponudnik.

Prodaja delavnice in hiše


V tokratni akciji pa stečajnemu upravitelju spet ni uspelo prodati Božičnikove hiše in stare mizarske delavnice – gre za prodajo polovice nepremičnine. Mizarska delavnica je bila pred leti dograjena brez ustreznega gradbenega dovoljenja, zato je inšpekcija že pred leti izdala odločbo o rušitvi. Sledile so pritožbe vse do upravnega sodišča, ki je zdaj razsodilo v korist inšpekcije. "Ni nam jasno, kako naj izvedemo rušenje na solastniški polovici," se zdaj sprašuje Kos, ki se ukvarja tudi z izvršbo proti Biroju Betri, ki naj bi bil v lasti obeh Božičnikovih otrok.

Davki, prispevki

Po besedah stečajnega upravitelja je Davčni urad Brežice izdal nedopustno izvršbo v višini slabih 270 tisoč evrov, na katero so se pritožili. To pa je le drobiž v primerjavi z vsoto, ki jo davčni upravi dolguje Božičnik. Na seznamu neplačnikov, ki ga je izdal davčni urad, je Božičnik v isti skupini kot Igor Bavčar, kar pomeni, da državi dolguje od enega do deset milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.