"Lahko bi se zadušila"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Sodba. Zaradi pretresljivih okoliščin ugrabitve deklice je sodnica Urošu Ložu dosodila dve leti in pol zapora.
Oglej si celoten članek

Ljubljansko sodišče je z dvema letoma in pol zapora kaznovalo 28-letnega Uroša Loža, ki je avgusta ugrabil 15-mesečno hčerko domnevnih dolžnikov. Po večurnem ujetništvu je otroka pustil v travi z zvezanimi nogami in rokami ob eni od glavnih cest na obrobju Ljubljane. Ko jo je tam prestrašeno našel oče s policisti, je imela deklica v usta zatlačeno krpo, saj se je ugrabitelj "bal, da se ne bi drla".

"Kazen bo, kakršna bo"

Sodnica je Loža sicer kaznovala huje, kot ji je predlagal tožilec, ki je zanj zahteval 18 mesecev zapora. "Tako sem se odločila, ker so okoliščine pretresljive. Grozovite, saj bi otrok lahko umrl. Punčka bi se lahko zadušila, ker je bila tako tesno zvezana," je ob izreku sodbe svojo odločitev pojasnila sodnica. Lož se bo zoper sodbo najverjetneje pritožil, saj kot zagotavlja, svoje dejanje zelo obžaluje. "Obljubim, da se bom šel zdravit in da si bom uredil življenje. Da bom lahko nekoč svojemu sinu omogočil lepo življenje. Kazen pa pač bo, kakršna bo," je Lož sodnici prigovarjal tik pred izrekom sodbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.