Lahko Janša prepriča Zokija?

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Fiskalno pravilo. Odločitev na sestanku Janše in predsednikov strank. Predvidenega rednega sestanka koalicije danes ne bo, saj si bo slednja očitno vzela še nekaj časa za razmislek.
Oglej si celoten članek

Koalicijske stranke bodo tako še enkrat premislile, če bi se glede vprašanj o fiskalnem pravilu in upravljanju z državni premoženjem pokazala kakšna rešitev sprejemljiva za vse politične akterje, je poročal Radio Slovenija.

Sprva je bilo predvideno, da parlamentarne stranke najdejo dogovor do 25. avgusta, a se je prejšnji teden pokazalo, da noben koalicijski projekt nima širšega političnega soglasja.

Šircelj: Členi se dajo spremeniti

Zadnja priložnost za dogovor glede vpisa fiskalnega pravila v ustavo bo ta teden na sestanku Janeza Janše s predsedniki političnih strank. Vpisu določbe, da morajo biti prihodki in odhodki iz-
enačeni, nasprotujejo tako SD kot Pozitivna Slovenija. Pri zadnji menijo, da bi določilo, kakršno je predlagano, omejilo zadolževanje ne le za tekočo porabo, ampak tudi za naložbe, za katere bi se bilo smiselno zadolžiti.

Poslanec SDS Andrej Šircelj meni, da je nasprotovanje nerazumljivo, saj s fiskalnim pravilom nihče nič ne izgubi, pridobi pa boniteta države. Dodal je, da se členi še dajo spremeniti, če bi bilo to potrebno, in s tem namignil, da so za soglasje pripravljeni spremeniti besedilo fiskalnega pravila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • dd
    16:49 20. Avgust 2012.

    Jankovič ne bo nikoli dal soglasja, ker ga je Janša preveč osebno prizadel pri zadnjih volitvah, in zdaj bo veselo …

  • 13:48 20. Avgust 2012.

    trgovec z smrtjo in orožjem bi bil s prevaro tudi to pripravljen storit, saj vedo za njega, da bi tudi …

  • 11:44 20. Avgust 2012.

    Z lahkoto. Samo svoj stolček mu mora ponudit.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.