Lahko kaj razberete s te table?

Foto: Bralec
Foto: Bralka
Bralec nam je poslal fotografijo cestne table v Mariboru, ki zaradi postavitve ne služi nikomur.
Oglej si celoten članek

Zaradi razraščenih vej namreč ni mogoče razbrati napisov na tabli. Po besedah bralca niso le letos pozabili obstriči drevje.

"Meni ne dela problemov, ampak niso vsi vozniki Mariborčani in bi z veseljem radi izvedeli, kaj le piše na njej.  Upam, da se končno nekdo zgane in požaga veje ali prestavi tablo," je še zapisal bralec. 

Obrnili smo se na mestno občino Maribor, kjer so odgovorili, da so zadevo že poslali na Nigrad, ki naj bi uredil tablo. 

Inšpekcija opozarja zaradi vegetacije

Na Inšpektoratu RS za promet, energetiko in prostor so spomladi opravili nadzor nad izvajanjaem vzdrževalnih del na državnih cestah. Inšpektorji so izrekli 71 opozoril z ukrepi in eno prekrškovno opozorilo, 19 opozoril se je nanašalo na čiščenje in sekanje vegetacije.

Za tovrstna vzdrževanja so sicer zadolžena  javna podjetja, ki imajo za to koncesijo. Nadzor pa poleg inšpektorata izvajajo še policija in občinska redarstva – če naletite na podoben primer se lahko obrnete na katerega koli od njih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 00:10 19. Julij 2013.

    Uzameš škarje pa sam posekaš če ti kj ni prov ;)

  • 05:07 16. Julij 2013.

    Ceneje bi bilo, da na inšpektoratu kupijo nekaj škarij za veje in jih uporabijo ob ogledu teh zakritih znakov in …

  • mia
    18:24 14. Julij 2013.

    takih tabel je polna slovenija

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.