Lahko zahtevajo, naj roparja vrneta, kar sta ukradla

Foto: Saša Despot Slovenija 08.11.2013 Saso Nose, Dejan Vidmar, na ljubljanskem okroznem sodiscu z
Izplačila. Samo še slab odstotek oropanih najemnikov sefov SKB banke neuradno ni dobil povrnjene škode. Banka brez pojasnil.
Oglej si celoten članek

SKB banka je od novembra 2005, ko naj bi tamkajšnji varnostnik Sašo Nose in Dejan Vidmar vdrla v sefe banke v središču Ljubljane in jih 428 oropala, do zdaj škodo tega ropa povrnila skoraj vsem strankam, najemnikom sefov, ki so od banke zahtevali določeno odškodnino. Po naših informacijah povračila škode od banke še niso zahtevali vsi oškodovanci.

Nobenih komentarjev!

Na SKB na vprašanja o tem ne želijo odgovarjati. Odločili so se namreč, da do nadaljnjega ne bodo javno pojasnjevali, kolikšna je bila skupna škoda tega ropa, koliko so morali že izplačati oškodovanim najemnikom sefov, niti koliko zahtev za izplačilo škode morajo v tem trenutku še reševati. Zato tudi ni znano, ali namerava SKB od Vidmarja in Noseta zahtevati, naj denar, ki ga je banka morala izplačati strankam, vrneta. Proces proti njima na ljubljanskem sodišču spremlja tudi pooblaščenec banke. Do konca procesa lahko v imenu banke proti domnevnima roparjema predloži premoženjskopravni zahtevek z izračunom dokazane škode, ki bi jo morala Vidmar in Nose povrniti. Sodišče bi o tem potem lahko odločilo bodisi v tem kazenskem postopku ali pa bi banki odredilo, naj za povrnitev škode proti obema vloži posebno odškodninsko tožbo. Tega pooblaščenec banke po naših informacijah še ni naredil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.