Lani za 130 ton hladilnikov

Foto: Snaga
Foto: Snaga
Odpadki. Električno in elektronsko opremo odnesite v premično zbiralnico.
Oglej si celoten članek

Danes med 9.30 in 17. uro boste lahko v premično zbiralnico na parkirišču pred Halo Tivoli odnesli nevarne gospodinjske odpadke in manjše kose odpadne električne in elektronske opreme, kot so mali gospodinjski aparati, telefoni, avdio- in televizijski sprejemniki ter računalniška oprema. Jutri in v četrtek bo zbiralnica na parkirišču pri Sparu na Vrhovcih, v začetku naslednjega tedna pa pri Športnem parku Kodeljevo.

Zbiralnica na 40 lokacijah

Urnik in lokacije premične zbiralnice so objavljeni na spletni strani Javnega podjetja Snaga. Zbiralnico bodo med marcem in novembrom prestavljali po 18 lokacijah v Ljubljani in 22 lokacijah v devetih primestnih občinah (Horjul, Vodice, Dol pri Ljubljani, Škofljica, Velike Lašče, Ig, Brezovica, Dobrova - Polhov Gradec in Medvode).

Snaga je lani zbrala 87 ton nevarnih odpadkov, občani pa so v zbirni center Barje pripeljali 130 ton hladilnikov, 220 ton gospodinjskih aparatov ter 118 ton televizijskih in računalniških zaslonov.

V Snagi so povedali, da količina električnih in elektronskih odpadkov narašča najhitreje med vsemi vrstami odpadkov. V Sloveniji vsako leto nastane od 14 do 17 kilogramov odpadne električne in elektronske opreme na prebivalca, ločeno pa se zberejo še štirje kilogrami na prebivalca. V javnem podjetju ob tem opozarjajo, da aparati oziroma oprema ne spadajo med mešane komunalne odpadke, ker se lahko ob poškodovanju iz njih izpustijo nevarne snovi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.