Laščani zastavili Mercator

Foto: Žurnal24 mercator zurnal
Urad za varstvo konkurence je potrdil, da je Pivovarna Laško za bančna posojila zastavila tudi del delnic Mercatorja.
Oglej si celoten članek

Na uradu za varstvo konkurence, ki zoper Pivovarno Laško in družbe, ki so z njo lastniško povezane, vodi tri različne postopke, so danes potrdili, da so Laščani za bančna posojila zastavili tudi del delnic Mercatorja, ki jih imajo v lasti. Vprašanje, zakaj so delnice "najboljšega soseda" zastavljene, ostaja, saj so namige o menedžerskem odkupu minuli teden zavrnili.

Varuh konkurence je podatke o zastavitvi delnic po besedah prvega moža urada Janija Soršaka pridobil z namenom raziskovanja lastniških ozadij, vendar ni želel razkriti, koliko delnic so Laščani zastavili in zakaj.

Laško skupaj s svojima družbama Pivovarno Union in Radensko v Mercatorju obvladuje 23,33-odstotni lastniški delež.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.