Laščanom pol milijona evrov kazni

Foto: Žurnal24 Boško Šrot
ATVP naj bi štirim lastnikom Mercatorja okrog Pivovarne Laško v tem tednu izrekla kazen za kršitev prevzemne zakonodaje in globe v skupni višini pol milijona evrov.
Oglej si celoten članek

Družbam Pivovarna Laško, Pivovarna Union, Radenska in Infond Holding naj bi Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) tako naložila plačilo vsaki po okoli 130.000 evrov globe, direktorje teh družb Boška Šrota, Dušana Zorka, Tonija Balažiča in Matjaža Rutarja pa bo oglobila z okoli 2500 evri vsakega, poroča Dnevnik.

Infond Holding, pivovarni Laško in Union ter Radenska so na začetku novembra na vrhovno sodišče že vložili tožbo, s katero zahtevajo odpravo odločbe o odvzemu glasovalnih pravic, ki je bila ATVP tudi podlaga za odločbe o prekršku.

ATVP, ki jo vodi Damijan Žugelj, je konec oktobra izdala odločbo, s katero je ugotovila, da omenjene štiri družbe delujejo usklajeno in v lastništvu Mercatorja presegajo prevzemni prag. Skupaj obvladujejo dobrih 48 odstotkov Mercatorja. ATVP jim je zato odvzela glasovalne pravice, dokler ena ali nekatere od njih ne objavijo prevzemne ponudbe za Mercator ali svojega deleža ne zmanjšajo tako, da skupaj ne bodo več dosegali 25-odstotnega prevzemnega praga.

Sicer pa sta Pivovarna Laško in Infond Holding v soboto v Delu objavila poziv za javno zbiranje nezavezujočih ponudb za nakup 48 odstotkov Mercatorja. Rok za oddajo ponudb se izteče 2. februarja 2009.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.