Lastnikom Telekoma 78 milijonov

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Delničarji Telekoma Slovenije so na današnji skupščini sprejeli nasprotni predlog skupine delničarjev, v skladu s katerim bo družba za vmesne dividende in dividende namenila skupno 78 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Bilančni dobiček družbe za leto 2012 je sicer znašal 100,8 milijona evrov, od česar se za vmesne dividende nameni 24,1 milijona evrov oziroma 3,70 evra bruto na delnico, za dividende pa 54 milijonov evrov oziroma 8,30 evra bruto na delnico. V naslednje leto se prenese 22,8 milijona evrov.

Vodstvo družbe je sicer predlagalo, da se za vmesne dividende uporabi 24,1 milijona evrov oziroma 3,70 evra bruto na delnico, za izplačilo dividende pa 9,5 milijona evrov oziroma 1,46 evra bruto na delnico. V druge rezerve iz dobička naj bi se preneslo 35 milijonov evrov, 32,3 milijona evrov pa v naslednje leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.