Lažje do zdravnika

Foto: Žurnal24 Občina je naročila spremembo avtobusnih prog, ki bodo olajšale dostop starejšim
Dostop. Prihodnje dni spremembe avtobusnih prog. Upokojencem bo lažje.
Oglej si celoten članek

Sem na berglah in s hudimi bolečinami se komaj privlečem v zdravstveni dom do nujne fizioterapije. Prehoditi moram vso pot od avtobusne postaje pri tržnici do zdravstvenega doma v središču Kopra. Po številnih stopnicah pod Belvederjem, kjer je zdaj postaja, tudi ne zmorem,” nas je v joku opozorila upokojenka. Na uredništvo se je zadnje čase obrnilo še nekaj drugih starejših bralcev in opozorilo na težave, ki jih imajo pri dostopu do zdravstvenega doma in lekarne.

Spomnimo, zaradi gradbenih del med prenovo Bastiona pri potniškem terminalu so pred časom ukinili avtobusno postajališče v središču Kopra.

Za potnike iz Semedele in Olma bomo zagotovili dostop avtobusa do postajališča na Brolu.
Mestna občina Koper

Občina naročila spremembe
Na Veolii so nam začetek tedna povedali, da vnovične postavitve postaje v središču Kopra ne bo, spremembe na preostalih progah, ki bi upokojence morebiti po Cankarjevi ulici pripeljale do trga Brolo in tako do zdravnika ter zdravil, pa so v rokah občine.

Od tam so po našem poizvedovanju včeraj sporočili, da težave starejših razumejo, zato so izvajalcu mestnih avtobusnih prevozov že naročili, naj linije mestnega prevoza številka 7 in 8 (gre za linijo, ki središče Semedele ter Lantano pri Olmu povezuje s Koprom, op. p.) prilagodi tako, da se namesto dostopa do Belvederja doda dostop avtobusa do postajališča na Brolu. “Od tam bodo imeli potniki neposreden dostop do samega središča, tudi do zdravstvenega doma. Te dopolnitve se bodo upoštevale in izvajale že naslednji teden,” so še napovedali. Na Veolii so potrdili, da so po našem poizvedovanju dobili občinski dopis za spremembo prog; uresničili jih bodo v nekaj dneh.

Mini anketa

Kakšen je dostop do zdravstvenega doma?

Foto: Žurnal24 null Foto: Žurnal24 null Foto: Žurnal24 null
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.