Lažne naložbe v zlato so jih stale 166 tisoč evrov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Z zavajanjem glede plemenitenja denarja preko panamske družbe z naložbami v zlato, od štirih oškodovancev prejeli 166 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Novomeški kriminalisti so za več dejanj goljufij kazensko ovadili štiri osumljence, stare med 41 in 47 let. Dva sta z območja Novega mesta in dva z območja Maribora.

Osumljenci so leta 2011 štiri oškodovance z lažnimi investicijskimi posli, ki so se nanašali na nakupe zlata preko panamske družbe, ogoljufali za večje vsote denarja.

Oškodovance so z lažnivim prikazovanjem in prikrivanjem dejanskih okoliščin o varnih in donosnih 
naložbah panamske družbe za nakup zlata z visokimi donosi, spravili v zmoto in jih 
zapeljali, da so izročili večje vsote gotovine v skupini vrednosti preko 166.000 evrov. 
Oškodovanci niso prejeli izplačil donosov in prav tako ne glavnic.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:02 11. Februar 2016.

    Podobno kot mariborska škofija ,ki je ogoljufala nekaj tisoč vlagateljev v njihove sklade,seveda tam je šlo za milijoneeeeeeeee ! In …

  • 22:08 10. Februar 2016.

    Neizmeren pohlep po še in še, nikoli dovolj.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.