Lažni magister ostaja visoko v stranki

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Jure Leben, ki je nerodno slovenil svoj strokovni naziv, ostaja član izvršnega odbora SMC.
Oglej si celoten članek

Jure Leben ostaja na visokem položaju v stranki, kljub zapletom s tem, kakšna je njegova izobrazba – na ministrstvu za okolje in prostor je moral zaradi tega ponuditi odstop z mesta državnega sekretarja.

Kot so zapisali na spletnih straneh stranke, je Leben vodstvo SMC podrobno seznanil s svojo izobraževalno potjo in predložil ustrezno dokumentacijo.

"V Sloveniji mu je torej priznan t. i. strokovni bolonjski magisterij in strokovni naslov, ki pa ga je potrebno uporabljati tako, kot je zapisano v odločbi: Master of Science, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske. Jure Leben je v določenih dokumentih naziv slovenil kot magister znanosti, kar ni ustrezno. Leben poudarja, da napaka ni bila namerna in jo obžaluje," so zapisali in dodali, da ostaja član izvršnega odbora, ker je prevzel odgovornost za napako.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:41 15. Oktober 2014.

    ne moreš kar tako prevajati ... Tip ima strokovni magisterij in ne znanstvenega, kar pomeni, da je lagal o nazivu …

  • 07:25 15. Oktober 2014.

    ..kljuva, kljuva..v sloveniji že..pa še hkrati ji fakiča v rit tišči..lol

  • 23:49 14. Oktober 2014.

    nekaj me zanima. kaj poj koja moška stvar so pa faxi in univerzitete v sloveniji dobre??<br />če pa samo kvazi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.