LDS vložila kazensko ovadbo

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
LDS bo zoper neznano osebo vložila kazensko ovabo zaradi kršitve zakona o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi.
Oglej si celoten članek

V LDS poudarjajo, da je bila letošnja proslava ob dnevu državnosti, na katero niso bili povabljeni partizanski praporščaki, "izraz zaničevanja ljudi, ki so se uprli nacifašizmu in so bili žrtve preganjanja v zaporih in taboriščih, preseljeni, ugrabljeni, ustreljeni kot talci, ločeni, prisilni mobiliziranci in prisilni delavci ..."

Najbolj so ogorčeni nad himno. To so sicer na začetku odpeli, a so jo pozneje označili kot vajo, vpričo predsednika države Danila Türka pa so odpeli štiri kitice Prešernove Zdravljice, čeprav zakon v svojem petem členu pravi, da je himna Republike Slovenije le sedma kitica.

"Obe dejanji razumemo kot grobo poigravanje s simboli države, morda namerno, in to s strani vladajoče stranke, ki je s tem pokazala, da ne le lažno preganja tako imenovane simbole agresorjev, ampak ne spoštuje niti tistih, ki jih ima za prave," je kritičen predsednik sveta LDS Anton Anderlič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 23:44 29. Junij 2012.

    V naši državi ni več kaj proslavljati lahko proslavljajo samo koritarji- prašiči,ki se borijo samo za svoje koristi.

  • 17:37 29. Junij 2012.

    Zanima me, če smo po osamosvojitvi sploh imeli žekakšno proslavo, ki bi bila všeč večini državljanov. Stranka LDS pa si …

  • zic
    17:00 29. Junij 2012.

    zgleda, da se po komentarjih valajo le SDS-ovci, zatotoliko minusov!!! Kar naj lepo odgovarjajo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.