Le eden bi bil inšpektor

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Razpis. Glavnega inšpektorja za delo iščejo le še do srede.
Oglej si celoten članek

Kandidati. Jutri se izteče ponovljeni razpis za mesto glavnega inšpektorja za delo. Od 20. septembra, ko je bil razpis objavljen, pa do včeraj je ministrstvo za javno upravo prejelo le eno prijavo.

Spomnimo, vlada je aprila sporazumno razrešila nekdanjega prvega moža inšpektorata Boruta Brezovarja, potem ko je Komisija za preprečevanje korupcije ugotovila, da se je s predavanji za zasebna podjetja znašel v navzkrižju interesov. Za njegovo mesto se je na prvem razpisu, objavljenem junija, potegovalo pet kandidatov. Čeprav so trije od njih izpolnjevali pogoje – eden je celo že delal na inšpektoratu –, je minister za delo Ivan Svetlik zahteval, naj se razpis ponovi. Zanimivo je, da je bila na prvem razpisu zahtevana osnovna raven znanja nemščine, na zdajšnjem pa kateregakoli tujega 
jezika.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.