Le energija, smeti in promet pod eno streho?

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
V skupnem komunalnem podjetju naj zaradi lastniške strukture ne bi mogla biti Mariborski vodovod in Nigrad.
Oglej si celoten članek

V novo skupno komunalno podjetje naj bi se kmalu združila le podjetja Energetika Maribor, Snaga in Marprom.

V prvi polovici leta

Sprva je bilo predvideno, da bi se tem podjetjem pridružila še Mariborski vodovod in Nigrad, vendar naj zaradi lastniške strukture zadnjih to ne bi bilo izvedljivo. “Sam s tem uradno še nisem seznanjen,” je za Žurnal24 pojasnil Alan Perc, direktor Energetike Maribor. Ivan Hajnšek, ki vodi Marprom in Snago, pa nam skorajšnje združitve le treh podjetij ni ne potrdil ne zanikal. “Kako bo z združitvijo, odloča Mestna občina Maribor (MOM),” je povedal in dodal, da bi se lahko združili v prvi polovici prihodnjega leta.

Dve položnici, ena kuverta

Naj spomnimo, da si je župan Franc Kangler zamislil neki skupni holding v duhu racionalizacije poslovanja omenjenih podjetij. Takšna nova ureditev naj bi prinesla predvsem združevanje nekaterih oddelkov, kot so kadrovska, pravna in računovodska služba. Imeli pa naj bi tudi skupni informacijski sistem. Za uporabnike naj bi bila novost predvsem ta, da bi po združitvi dobivali le eno kuverto, v kateri bi bili dve položnici. Hajnšek nam je že pred časom potrdil, da naj bi zaradi združevanja nekaterih skupnih služb tudi minimalno zmanjšali število zaposlenih, vendar ne prej kot v dveh letih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.