Le v nekaj urah naše gore vzele že dve življenji

Foto: Arhiv ZVKDS
Foto: Arhiv ZVKDS
Oglej si celoten članek

S policije poročajo o danes že drugi smrtni žrtvi v slovenskih gorah. Planinec iz tujine je sredi popoldneva pri sestopu s Triglava padel z večje višine proti Planiki in umrl na kraju nesreče.

Že dopoldne pa se je pri vzponu na Spodnji Rokav na območju Mojstrane zaradi padca s stene na višini okoli 2200 metrov smrtno ponesrečil slovenski planinec, ki je zaradi hudih poškodba umrl na kraju nesreče.

Vzpenjal se je s še enim gornikom, ki pa ni poškodovan. Oba je z gore odpeljal helikopter. Podrobne okoliščine obeh nesreč pristojni še ugotavljajo.

Nova tragedija Ko je prispel helikopter, mu ni bilo več pomoči

Ekipa za helikoptersko reševanje pa je danes opravila tudi intervencijo na Mali Mojstrovki. Rešili so planinko, ki je zašla s poti, so še pojasnili na kranjski policijski upravi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:45 3. Avgust 2019.

    Sestop s Triglava je res nevaren. Posebej ker je pogosto spolzek teren. Moje sožalje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.