Legaliziran lov na slovenske tartufe

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Vladna uredba. Na seznamu zavarovanih vrst gliv v Sloveniji po novem ni več gomoljik ali tartufov.
Oglej si celoten članek

Gomoljike ali tartufi so bili na seznam zavarovanih gliv uvrščeni najverjetneje zaradi neznanja uradnikov na ministrstvu za kmetijstvo, meni Vinko Šavle, predsednik Društva tartufarjev slovenske Istre. Poskusov, da bi lov na tartufe (iščejo jih izurjeni lovski psi) spet legalizirali, je bilo več, nazadnje pa je poslansko pobudo vložil Marjan Križman. Do zdaj so slovenske tartufe namreč bodisi deklarirali kot hrvaške ali italijanske bodisi jih prodajali na črnem trgu.

Poletje je čas za črne tartufe – za kilogram je treba odšteti od 200 do 250 evrov –, najbolj cenjeni pa so jesenski beli tartufi, ki povprečno dosegajo ceno 1.500 evrov za kilogram.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.