Lek: 20 let v škodo zaposlenim narobe obračunavali plače

Foto: Lek
Foto: Lek
V farmacevtskem podjetju Lek so zaposlenim več kot 20 let napačno obračunavali plače. Napako so ugotovili na začetku letošnjega leta in zaposlenim sporočil, da jim bo povrnil škodo za zadnjih pet let, kot je zakonsko obvezno, poroča Kanal A. Delavci pa so prepričani, da bi jim Lek moral izplačati celoten znesek, ki jim ga slovenski farmacevt dolguje
Oglej si celoten članek

Za oddajo Svet na Kanalu A je spregovoril delavec, ki dela v Leku že več kot 20 let. Tako kot njegovi sodelavci je šele letos marca izvedel, da so jim vrsto let narobe obračunavali plače. "Mi smo bili frapirani. Ko ugotoviš, da po vseh tistih nočnih, nedeljskih, ko si bil v službi, nisi dobil svojega plačila," je eden od zaposlenih povedal za Kanal A.

Vodstvo družbe je v dopisu zaposlenim sporočilo, da so napako odkrili, ko so zamenjali izvajalca obračunavanja plač, pri čemer je novo podjetje postopek izplačevanja plač pregledalo tudi z revizorjem.

Ugotovili so, da so zaposlenim napačno obračunavali dopuste in bolniške, napake so odkrili tudi pri obračunavanju dodatkov

V 20 letih naj bi bilo tako oškodovanih vsaj tri tisoč zaposlenih, skupna škoda pa naj bi znašala okoli 100 milijonov evrov, je za Kanal A povedal eden od zaposlenih: "V bistvu smo bili prikrajšani za okoli 100 evrov na mesec, nekateri pa še več."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:11 14. Julij 2022.

    Ime firme, ki je obračunavala plače?!!!

  • 23:46 13. Julij 2022.

    Če kot delavec ne opaziš razlike v plači med takrat ko nisi imel dopusta/bolniške in takrat ko si ga imel, …

  • 22:48 13. Julij 2022.

    Niso vedeli moj k... pri vseh certifikatih kakovosti in zunanjih revizorjih. Svizec je zavil celo cokolado

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.