Lekarna bo Jazbinška tudi zasebno tožila

Foto: Žurnal24 Kazenska ovadba Lekarne Ljubljana ne pije vode, pravi Miha Jazbinšek. (Foto: Boš
Spor. Lekarna Ljubljana je v petek zoper mestnega svetnika vložila kazensko ovadbo zaradi krive ovadbe.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. “Prepričani smo, da je bil seznanjen z vsemi listinami in podatki, ki dokazujejo, da je nakup novih prostorov za dežurno lekarno sklenjen zakonito in da gre za dobro naložbo,” pravijo v Lekarni Ljubljana (LL). V petek so mestnega svetnika Miha Jazbinška kazensko ovadili “zaradi storitve kaznivega dejanja krive ovadbe” – kot smo pisali, je Jazbinšek zaradi domnevno spornega nakupa prostorov kazensko ovadil direktorja LL Marka Jakliča, župana Zorana Jankovića in še nekatere. V LL napovedujejo, da bodo zoper Jazbinška vložili tudi zasebno tožbo zaradi kaznivih dejanj zoper čast in dobro ime (obrekovanje, žaljiva obdolžitev, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja), potem pa še odškodninsko tožbo.

Jazbinšek komentira
Kazenska ovadba LL ne pije vode, saj je problem v časovno in finančno tvegani naložbi javnega zavoda z javnimi sredstvi zunaj sistema javnih naročil pri prodajalcu, ki ni lastnik, brez ustreznih zavarovanj (samo 60 odstotkov), brez ustreznih lastnih parkirišč in vezano na zgraditev celotnega objekta (prizidka Meksiki), kjer dežurna lekarna predstavlja le velikostni red 15 odstotkov investicije,” meni Jazbinšek. “Zavezujoča predpogodba bi smela imeti kvečjemu status pisma o nameri,” dodaja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.