Lekarni Ljubljana globa skoraj 20 tisoč €

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
"Javni zavod Lekarna Ljubljana je dolžan plačati 19.596,48 evra premoženjske koristi, ki jo je pridobil s storitvijo zadevnega prekrška v zvezi z dajanjem v promet industrijsko izdelanih zdravil brez ustreznega dovoljenja."
Oglej si celoten članek

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) je sporočila, da so ugotovili kršitev zakona o zdravilih v postopku zoper Lekarno Ljubljana, ki je v letu 2009 dala v promet nekatera industrijsko izdelana zdravila brez dovoljenja za promet z zdravilom ter jih označevala in predstavljala kot galenske izdelke.

"5. marca 2012 smo prejeli sodbo Okrajnega sodišča v Ljubljani z dne 27. februarja 2012, s katero je to razsodilo, da je Javni zavod Lekarna Ljubljana dolžan plačati 19.596,48 evra premoženjske koristi, ki jo je pridobil s storitvijo zadevnega prekrška v zvezi z dajanjem v promet industrijsko izdelanih zdravil brez ustreznega dovoljenja," so še zapisali v JAZMP. Zoper sodbo se lahko Lekarna pritoži na višje sodišče v osmih dneh po vročitvi sodbe.

V prekrškovnem postopku je bila pravni osebi izrečena globa v višini osem tisoč evrov, odgovorni osebi globa 400 evrov, pravni osebi pa je bil izrečen tudi odvzem premoženjske koristi.

Na osnovi navedene kršitve so 29. januarja 2010 izdali upravno odločbo, s katero so prepovedali izdelavo in promet z zadevnimi zdravili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:18 8. Marec 2012.

    Taka firma ne bo nikoli nič plačala..in na koncu kaj je za eno lekarno 20...€

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.