Lekarno sta oropala mladeniča

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 rop, škofja loka, policija Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Iztok Golob) Foto: Žurnal24 rop, škofja loka, policija Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Iztok Golob)
Kriminalisti so izsledili osumljenca, ki sta aprila oropala lekarno v Škofji Loki. Gre za 17- in 18-letna fanta iz okolice Škofje Loke.
Oglej si celoten članek

Od 21. aprila, ko naj bi oborožena fanta oropala lekarno, so policisti zbirali obvestila in na podlagi zbranih sledi prišli do 17-letnega in 18-letnega fanta, doma iz Škofje Loke oziroma okolice.

Fotografije si lahko ogledate v galeriji.

"V preiskavi kaznivega dejanja je bilo potrjeno, da sta zamaskirana in oborožena s pištolo v lekarni uslužbenko nasilno zadržala v objektu ter iz blagajniškega predala vzela vso gotovino, okoli  300  evrov. Pri preiskavi so kriminalisti zasegli oblačila, maskirne kape,  del odtujenega denarja in pištolo, s katero sta dejanje izvršila, za katero pa je bilo ugotovljeno, da ni prava," so sporočili kriminalisti.

Zoper oba bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje ropa, za katerega je zagrožena zaporna kazen od treh do petnajstih let zapora.

Več o ropu si lahko preberete na tej povezavi.

"Grozno je bilo"
Spomnimo. Konec aprila sta fanta sredi dopoldneva oropala zasebno lekarno na Spodnjem trgu v Škofji Loki. V tistem trenutku je bila v lekarni le prodajalka Janja Kavčič, ki je dejala, da zamaskiranca nista spregovorila niti besede in dodala: "Pošteno sem se ustrašila. Grozno je bilo."

Kavčičeva je poskušala pobegniti, a jo je ropar zgrabil. "Prerivala sem se in vpila," je dejala. Ko je v prostor vstopila stranka, sta roparja z manjšo vsoto denarja pobegnila. Policija je takoj sprožila obsežno iskalno akcijo, tudi s helikopterjem.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.